Communicatie

Pleegzorg Oost-Vlaanderen en vzw Tanderuis slaan de handen in elkaar en gaan samen op zoek naar geëngageerde gASStgezinnen. Zo’n gASStgezin vangt een kind, jongere of volwassene met autisme een dag, een weekend of enkele dagen in de vakantie op. Op 10 mei organiseren de vzw’s een gezamenlijke infosessie voor Oost-Vlaamse kandidaat-gASStgezinnen in Melle.

Isabelle en haar man Philip zijn een ervaren gASStgezin:  “Wij vangen regelmatig drie kinderen uit twee gezinnen op: een jongen van tien jaar, die thuis nog drie broertjes heeft en twee broertjes van acht en vier jaar, die meestal afzonderlijk naar ons komen. Zo ondersteunen wij hun ouders een beetje. We geven onze gASStjes ontspannen momentjes bij ons in huis of soms tijdens een uitstapje. We bezorgen hen een soort tweede thuis waar ze af en toe kunnen afkicken van de dagelijkse drukte van het ‘echte’ leven op school en thuis. Zelf genieten we zeker ook van de rust die we creëren voor deze kinderen. Het is fijn om iets te betekenen voor elkaar en voor de samenleving.  We zoeken niet naar grote uitdagingen of naar het verleggen van grenzen, wel naar eenvoud en rust, naar die kleine geluksmomentjes voor hen en dus ook voor ons.” 

Wie kan gASStgezin worden?

Pleegzorg Oost-Vlaanderen en vzw Tanderuis zijn op zoek naar enthousiaste en sociale gezinnen, die het fijn vinden om af en toe anderen te helpen en interesse hebben in autisme. Het gezin moet bereid zijn om een persoon met autisme af en toe thuis op te vangen voor een dagje, een weekendje of tijdens een vakantie. Als gASStgezin krijg je een vorming en deskundige ondersteuning, een vergoeding en verzekering.

Iets voor jou?

Volg zeker de infoavond op 10 mei 2022 om 19u in Tanderuis (Melle)

Vragen?

Contacteer Christel Cloetens, Directiemedewerker Tanderuis vzw, via info@gasstvrij.be

Schrijf je online in

Download de flyer

gASStgezinnen gezocht