Atelierreeks: Knutselen najaar

In 2022 organiseren we een reeks van 6 knutselmomenten (3 in het voorjaar en 3 in het najaar). Dit telkens rond het thema van het jaar, geleid door een ervaren thuisbegeleider samen met Ilse Van den Eede van Wō, omgaan met autisme. Je kan per reeks apart inschrijven.

 

Wat

Ilse is zelf mama van een zoon met autisme en is na haar bijkomende opleiding ‘Postgraduaat Autisme” gestart met autismebegeleiding. Daarnaast wordt begeleiding voorzien door ervaren thuisbegeleiders van Tanderuis (Veerle Van Driessche voor de eerste 3 momenten en Gerlinda Van Campenhout voor de laatste 3 momenten). Het worden telkens  middagen boordevol zintuigelijke belevingen: proeven, ruiken, voelen en kijken. Het komt allemaal aan bod tijdens deze creatieve middagen.
Tijdens deze atelierwerking passen we uiteraard de aanpak aan per kind: sommige kinderen met veel creativiteit kunnen zelf kiezen hoe ze iets uitwerken, anderen kunnen een stappenplan volgen. Ook wat de lekkernij betreft, passen we aan waar mogelijk. Niemand wordt geforceerd om te proeven.
Het gaat erom om plezier te krijgen in het maken of bereiden én om samen een fijne middag te beleven. Als het wordt gesmaakt, zou het fijn zijn indien kinderen er thuis ook mee aan de slag gaan. Zo verkrijgen ze alvast inspiratie om de vrije tijd in de vakantie al een beetje op te vullen.

Spreker

Ilse Van Den Eede, Veerle Van Driessche (voorjaar), Gerlinde Van Campenhout (najaar)

Contact

atelierwerkingknutselen@thuisbegeleidingautisme.be

Kostprijs

Er worden 2 groepsbegeleidingssessies aangerekend per moment (0,174pp - 10,86 euro). De totale kostprijs bedraagt 32,49 euro (0,522 pp) Betaling verloopt via facturatie.

Gegevens

Categorie
Vrijetijdswerking

Doelgroep:
Kinderen met autisme tussen 6 en 12 jaar

Datum
Uur
28/09/2022
14:00 - 16:30
26/10/2022
14:00 - 16:30
14/12/2022
14:00 - 16:30

Locatie:
Tanderuis vzw

Inschrijven

Inschrijven