Gespreksavond bezoekouderwerking: autisme en seksualiteit

Net zoals kinderen/jongeren zonder autisme, maken kinderen en jongeren met autisme een seksuele ontwikkeling door, worden ze verliefd, hebben relaties en seks. Er zijn natuurlijk overeenkomsten; anderzijds zijn er ook een aantal factoren die de beleving voor hen net iets anders kunnen maken.

Wat

Op deze gespreksavond gaat Delphine Callewaert, educatief medewerker bij Autisme Centraal, dieper in op het onderwerp autisme en seksualiteit.

Hoe verloopt de seksuele ontwikkeling bij kinderen/jongeren met autisme? Wat zijn de overeenkomsten met en verschillen tussen kinderen/jongeren zonder autisme? Welke kenmerken van ASS kunnen een invloed hebben op seks en relaties? Hoe kun je als ouder je kind ook bij dit deel van de ontwikkeling bijstaan? …

Afhankelijk van het verloop van de avond zullen de aanwezige ouders ofwel na de uitleg van Delphine verder in kleinere groepjes ervaringen kunnen delen. Ofwel worden vragen/stellingen  in grote(re) groep besproken.

Spreker

Delphine Callewaert

Contact

Voor meer info en vragen kun je contact opnemen met de coördinator van de bezoekouderwerking: Judith van der Spank, bezoekouderwerking@thuisbegeleidingautisme.be

Ook voor meer informatie omtrent andere mogelijkheden, zoals individuele gesprekken of gespreksavonden, kun je bij haar terecht.

Kostprijs

Er worden 2 groepsbegeleidingssessies aangerekend (0,174 pp en 11,28 euro).
De betaling gebeurt via facturatie.

Gegevens

Categorie
Bezoekouderwerking

Doelgroep:
Ouders (en eventueel grootouders)

Datum
Uur
19/01/2023
19:30 - 22:00

Locatie:
Tanderuis vzw

Inschrijven

Inschrijven