Gespreksavond bezoekouderwerking: Autisme en zintuiglijke gewaarwording

De over- en ondergevoeligheden bij kinderen met autisme zorgen vaak voor moeilijke momenten doorheen de dag. Op deze avond nemen we jullie mee op pad om beter zicht te krijgen op de zintuiglijke verwerking van jouw kind en hoe je hierop kan inzetten om je kind beter te bereiken.

Wat

Op deze gespreksavond gaat Eveline Heyvaert, thuisbegeleidster bij Tanderuis vzw dieper in op het onderwerp autisme en zintuiglijke gewaarwording.

In het eerste deel van de avond geeft zij meer uitleg over de onder- en overgevoeligheden: er zijn te veel prikkels of prikkels komen soms niet binnen. Verder probeert Eveline jullie inzicht te geven in de fasen van alertheid. Daarnaast zal het ook gaan over het herkennen en krijg je praktisch advies hoe je deze prikkels meer in balans kan houden.

Na de uitleg van Eveline  zullen de aanwezige ouders verder in kleinere groepjes ervaringen kunnen delen..

Spreker

Eveline Heyvaert, thuisbegeleidster bij Tanderuis vzw

Verdere begeleiding door Judith van der Spank en bezoekouders

Contact

Voor meer info en vragen kun je contact opnemen met de coördinator van de bezoekouderwerking: Judith van der Spank, bezoekouderwerking@thuisbegeleidingautisme.be

Ook voor meer informatie omtrent andere mogelijkheden, zoals individuele gesprekken of gespreksavonden, kun je bij haar terecht.

Kostprijs

Er worden 2 groepsbegeleidingssessies aangerekend (0,174 pp - 12,54 euro). De betaling gebeurt via facturatie.

Gegevens

Categorie
Bezoekouderwerking

Regio
Gent

Doelgroep:
Ouders van zoon/dochter met autisme

Datum
Uur
05/02/2024
19:30 - 22:00

Locatie:
Tanderuis vzw, Brusselsesteenweg 375, Melle

Inschrijven

Inschrijven