Rouw, maar ook hoop na de diagnose autisme

Geconfronteerd worden met de diagnose autisme is voor de meeste mensen niet makkelijk. Tijdens deze voordracht gaan we in op wat dit voor de verschillende betrokkenen kan betekenen en hoe we hiermee verder kunnen. 

Wat

Als (groot)ouder rouw je niet omdat je een (klein)kind hebt met autisme; natuurlijk aanvaard je je (klein)kind en zie je hem/haar graag zoals hij/zij is! Maar het aanvaarden van autisme en de  consequenties daaraan verbonden ligt anders. Veel ouders en grootouders hebben het moeilijk met het verlies van verwachtingen, dromen, toekomstbeeld, je identiteit, verschillen in beleving tussen jou en je zoon/dochter, … niet alleen na de diagnose, maar ook tijdens de verdere levensloop. Dit wordt ‘levend verlies’ genoemd. Misschien is dit voor jou herkenbaar en/of wil je hier meer over weten? Op deze avond zal Judith van der Spank, ervaringsdeskundige en rouw & verliesconsulent, toelichting geven over dit thema. Nadien is er gelegenheid om verder ervaringen te delen en tips uit te wisselen.

Spreker

Judith van der Spank

Contact

Voor meer info en vragen kan u contact opnemen met Veerle Van Driessche: grootouderwerking@thuisbegeleidingautisme.be - 0491/56.22.02

Kostprijs

Er worden 2 groepsbegeleidingssessies aangerekend (0,174 pp en 11,28 euro).
De betaling gebeurt via facturatie.

Gegevens

Categorie
Grootouderwerking

Doelgroep:
Grootouders en ouders van een kind met autisme

Datum
Uur
09/06/2023
09:30 - 12:00

Locatie:
Tanderuis vzw

Inschrijven

Inschrijven