Boekvoorstelling "Het kaartje van Guus": de diagnose ASS en het belang van psycho-educatie.

Auteur Janne Janssens stelt haar boek "Het kaartje van Guus" zelf aan jullie voor.  Na de voorstelling volgt er nog een korte uitleg over het belang van psycho-educatie en hoe omgaan met de diagnose ASS.

Wat

Auteur Janne Janssens geeft jullie graag een woordje uitleg over de aanleiding en haar motivatie om dit boek te schrijven.

Guus draagt een kaartje om zijn nek. Daarop staat ‘autisme’. Op school plagen zijn klasgenootjes hem omdat hij anders is, en hij kan moeilijk met andere kinderen praten. Maar dan ontmoet hij op de speelplaats Alisa, die hem haar eigen kaartje toont. Een leerrijk verhaal over autisme, diversiteit en vriendschap. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Ieder kind is uniek. In sommige gezinnen wordt iemand ziek. In andere families is ooit iets vervelends gebeurd. En soms is het huishouden zelf gewoon een beetje anders. Pleister maakt al die gevoelige onderwerpen bespreekbaar. 

Na deze boekvoorstelling volgt nog een korte inhoudelijke bijdrage omtrent het belang van psycho-educatie bij ASS en hoe men concreet met het boek aan de slag kan gaan.

Deze avond is geschikt voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Spreker

Boekvoorstelling: Janne Janssens en Zoë Claessens.

Inhoudelijke bijdrage: thuisbegeleiders Tanderuis

Contact

Voor meer vragen kan u contact opnemen met thuisbegeleider Karen Van Couwenbergh: k.vancouwenbergh@thuisbegeleidingautisme.be

 

Kostprijs

Er worden 2 groepsbegeleidingssessies aangerekend (0,174 pp - 12,54 euro).
Betaling gebeurt via facturatie.

Gegevens

Boekvoorstelling

Categorie
Infoavond

Regio
Waas en Dender

Doelgroep:
Iedereen

Datum
Uur
20/02/2024
20:00 - 21:30

Locatie:
BIB Temse, Oeverstraat 15, 9140 Temse

Inschrijven

Inschrijven