Thuisbegeleiding

Wie kan zich aanmelden voor thuisbegeleiding? 

  • Personen met de diagnose (of een vermoeden van) autisme van 0 tot 3 jaar 
  • Personen met de diagnose autisme van 0 tot 65 jaar
  • Wonend in Oost-Vlaanderen

Hoe?

Thuisbegeleiding  Aanmeldingsperiode

Vroegbegeleiding (0 tot 3 jaar)

Doorlopend op donderdagvoormiddag op 09 339 15 76.
Kinderwerking (4 tot 11 jaar)

06/05/2021: via het digitaal aanmeldsysteem

Adolescentenwerking (12 tot 17 jaar)

04/03/2021: via het digitaal aanmeldsysteem

Volwassenenwerking (18 tot 65 jaar)

07/01/2021: status volzet
23/09/2021: via het digitaal aanmeldsysteem​​​​​​​

Verloop?

Na het doorlopen van de digitale aanmelding, zal u een bevestigingsmail ontvangen. Eens aangemeld, zal u een afspraak voor inschrijvingsgesprek kunnen inplannen in de agenda bij één van onze contactpersonen.

Tijdens dit inschrijvingsgesprek met onze contactpersonen ontvangt u informatie over het aanbod en de werking van onze dienst. Uw zorgvragen worden beluisterd en samen schatten we in hoe we aan uw noden het best tegemoet kunnen komen. 

  • Thuisbegeleiding (18 maanden): hiervoor dient u een zekere wachttijd in acht te nemen. De thuisbegeleider van een specifieke werking gaat met u een individueel traject aan.
  • Kortbegeleiding (6 maanden): hiervoor dient u geen wachttijd in acht te nemen. De contactpersoon gaat rond een afgelijnde zorgaanvraag met u een traject aan. Cliënten die hiervoor in aanmerking komen, worden gefilterd door onze contactpersonen tijdens een inschrijvings- of info- en adviesgesprek.
  • Nazorg: na de individuele begeleiding kan de betrokken begeleider éénmalig gedurende maximum 6 maanden werken aan het behandelen van een beperkte zorgvraag. De nadruk ligt hierbij op advies en consult en minder op begeleiding. Dit kan voor de vroegbegeleiding, de kinderwerking en de adolescentenwerking in maximum 12 begeleidingen. Dit kan slechts binnen de 2 jaar na einde van begeleiding aangevraagd worden. Bij de volwassenenwerking kan dit niet.