Thuisbegeleiding

Wie kan zich aanmelden voor thuisbegeleiding? 

  • Personen met de diagnose (of een vermoeden van) autisme van 0 tot 3 jaar 
  • Personen met de diagnose autisme van 0 tot 65 jaar
  • Wonend in Oost-Vlaanderen

Hoe?

Thuisbegeleiding 2022 voorjaar 2022 najaar 2023 voorjaar

Vroegbegeleiding
0 tot 3 jaar

Aanmelding mogelijk Aanmelding mogelijk Aanmelding mogelijk
Kinderwerking
4 tot 11 jaar
Aanmelding afgesloten Aanmelding afgesloten Donderdag 16/03/2023
9u-12u
Adolescentenwerking
12 tot 17 jaar
Aanmelding afgesloten Aanmelding afgesloten Donderdag 16/02/2023
9u-12u
Volwassenenwerking
18 tot 65 jaar
Aanmelding afgesloten Aanmelding afgesloten Donderdag 20/04/2023
9u-12u

Verloop?

Na het doorlopen van de digitale aanmelding, zal u een bevestigingsmail ontvangen. Eens aangemeld, zal u een afspraak voor inschrijvingsgesprek kunnen inplannen in de agenda bij één van onze contactpersonen.

Tijdens dit inschrijvingsgesprek met onze contactpersonen ontvangt u informatie over het aanbod en de werking van onze dienst. Uw zorgvragen worden beluisterd en samen schatten we in hoe we aan uw noden het best tegemoet kunnen komen. 

  • Thuisbegeleiding (18 maanden): hiervoor dient u een zekere wachttijd in acht te nemen. De thuisbegeleider van een specifieke werking gaat met u een individueel traject aan.
  • Kortbegeleiding (6 maanden): hiervoor dient u geen wachttijd in acht te nemen. De contactpersoon gaat rond een afgelijnde zorgaanvraag met u een traject aan. Cliënten die hiervoor in aanmerking komen, worden gefilterd door onze contactpersonen tijdens een inschrijvings- of info- en adviesgesprek.
  • Nazorg: na de individuele begeleiding kan de betrokken begeleider éénmalig gedurende maximum 6 maanden werken aan het behandelen van een beperkte zorgvraag. De nadruk ligt hierbij op advies en consult en minder op begeleiding. Dit kan voor de vroegbegeleiding, de kinderwerking en de adolescentenwerking in maximum 12 begeleidingen. Dit kan slechts binnen de 2 jaar na einde van begeleiding aangevraagd worden. Bij de volwassenenwerking kan dit niet.