Escape Game Atelier van René

Voor wie?

De Escape Game richt zich op het netwerk van personen met autisme (vb. begeleiders binnen het jeugdwerk, sportclubs, leerkrachten, opvoeders, team van collega’s en werkgevers, familieleden… ).

Tijdens de Escape Game zullen er veel prikkels zijn. Personen die gevoelig zijn voor drukte en/of zich oncomfortabel voelen tijdens het spel, kunnen de ruimte steeds verlaten. In tegenstelling tot een klassieke Escape Game, is ‘Het atelier van René’ niet vergrendeld. De ruimte is dus vrij te betreden of te verlaten indien nodig. Personen in een rolstoel kunnen deelnemen. Momenteel staat de escape game vast opgesteld op onze zolderverdieping. De game is echter moduleerbaar en we verplaatsen deze met plezier binnen onze gebouwen, zodat deze rolstoeltoegankelijk is. Graag even melden mocht dit nodig zijn. Op locatie van de aanvrager vragen we dat de aanvrager kan garanderen dat alle ruimtes toegankelijk zijn, indien nodig.
We raden aan dat de spelers minimum 16 jaar zijn, in functie van de nabespreking.

De Escape Game kan met een team van minimum 4 en maximum 6 spelers gespeeld worden. Het is om praktische redenen niet mogelijk om het spel met meer dan 6 spelers te spelen.

Indien toch meerdere spelers van éénzelfde organisatie/familie het spel willen spelen, kan aansluitend een tweede game gespeeld worden met een groep van minimum 4 en maximum 6 spelers. Let wel, wij voorzien enkel begeleiding voor de groep die het spel speelt. De invulling voor de andere groep dienen jullie zelf te voorzien!

We rekenen op een totale duur van 2u30 om het spel te spelen en na te bespreken. De begeleiding door onze professionele begeleiders wordt onder de noemer van outreach geregistreerd.
Je kan je enkel inschrijven als groep.

Kostprijs?

De kostprijs om het spel te spelen is € 100. Voor jeugdwerk voorzien we een reductietarief. De betaling verloopt via facturatie.

Mogelijke speeldata?

De game kan t.e.m. 21 december 2024 enkel op onze dienst in Melle gespeeld worden. Nadien bekijken we graag de mogelijkheid om de game op jouw locatie te organiseren.

Let op, aanvragen dienen minstens 1 maand op voorhand te gebeuren via het inschrijvingsformulier. Binnen een kortere tijdspanne is het voor ons logistiek niet haalbaar om spelbegeleiders te vinden. 

Bij het invullen van het inschrijvingsformulier zullen jullie volgende opties aangeboden worden

 • Indien u kiest voor 1 game op onze locatie in Melle:
  • voormiddag: start om 9u30, geschatte einde 12u00
  • namiddag: start om 14u00, geschatte einde 16u30
  • avond: start om 19u00, geschatte einde 21u30
 • Indien u kiest voor 2 aansluitende games van éénzelfde rganisatie/familie op onze locatie in Melle 
  • Voormiddag
   8u30: onthaal voor beide groepen 
   8u45: start spel groep 1
   10u15: ultieme eindtijd spel groep 1
   10u30: start spel groep 2
   12u: ultieme eindtijd spel groep 2
   12u-13u: gezamenlijke nabespreking 
  • Namiddag 
   13u30: onthaal voor beide groepen 
   13u45: start spel groep 1
   15u15: ultieme eindtijd spel groep 1
   15u30: start spel groep 2
   17u: ultieme eindtijd spel groep 2
   17u-18u: gezamenlijke nabespreking 

Uitzonderingen op dit tijdschema zijn minimaal bespreekbaar, neem hiervoor contact met ons op. Voor games op locatie wordt een tijdschema met de aanvrager besproken.

Interesse?

Inschrijven op onze locatie in Melle t.e.m. 21 december 2024 via  inschrijvingsformulier Escape Game.

Inschrijven op jouw locatie vanaf 6 januari 2025 via mail naar escapegame@thuisbegeleidingautisme.be. We komen naar jouw locatie vanaf 2 aansluitende games.

FAQ

 • Ons team bestaat uit 13 leden. Is er een mogelijkheid dat wij dit toch kunnen spelen met ons team?

  • Jullie kunnen ervoor kiezen om 2 games na elkaar te spelen. De regel blijft echter gelden dat de samenstelling van elke groep uit minimum 4 en maximum 6 spelers bestaat. 

 • Is het mogelijk op eenzelfde moment twee escape games tegelijkertijd te laten doorgaan? 

  • Er is maar 1 materiaalunit beschikbaar van het atelier van René. We kunnen dus maximum 1 game per tijdslot aanbieden.

 • De escape game is onderdeel van onze teambuilding. Wat bieden jullie aan van catering en andere activiteiten? 

  • Professionele begeleiders vanuit Tanderuis coördineren het spel en zullen jullie van onthaal t.e.m. nabespreking vakkundig begeleiden. Wij zijn geen evenementenbureau. Onze locatie laat het bijgevolg niet toe om extra ruimtes ter beschikking te stellen, aangezien deze al ingezet worden voor onze kernopdracht.

  • Indien jullie met 2 groepen aansluitend komen spelen, dienen jullie zélf invulling te voorzien voor de groep die niet in het atelier van René zit. Hiervoor kunnen we niet garanderen dat jullie gebruik kunnen maken van onze lokalen, aangezien er vergaderingen en andere activiteiten kunnen gepland zijn. Het Sport- en Recreatiepark Kouterslag bevindt zich vlakbij. 

  • Jullie dienen zelf in te staan voor maaltijden en/of drank. Er zijn diverse broodjeszaken en supermarkten in de buurt. Opnieuw kunnen we niet garanderen dat jullie deze kunnen nuttigen in onze lokalen. Een broodje eten tijdens onze nabespreking is bespreekbaar, gelieve ons hierover wel in te lichten.

  • Jullie kunnen uiteraard gebruik maken van onze toiletten en bij regenweer zoeken we samen naar een oplossing!